Waarom losse thee

Waarom losse thee

0 reactie minuten lezen

Waarom losse thee? 6 redenen waarom losse thee beter is dan een theezakje

Thee = thee. Althans, dat zou je misschien denken. Maar toch is dat niet helemaal waar. Er zitten namelijk wel degelijk verschillen tussen losse thee en thee die je zet met een theezakje.

Wat deze verschillen zijn? En waarom losse thee over het algemeen als beter wordt gezien dan thee uit een zakje? Deze vragen krijgen we regelmatig. Met dit artikel willen we die vragen voor eens en altijd beantwoorden. Je bent natuurlijk niet voor niets op dit artikel uitgekomen, dus laten we er direct induiken.

Wat is het verschil tussen losse thee en thee in een zakje? 

Eerst is het belangrijk om te weten wat nu precies het verschil tussen de twee is, zodat we je daarna kunnen meenemen in waarom losse thee als beter wordt gezien dan thee uit een theezakje. De theebladeren die gebruikt worden in losse thee en thee in een zakje komen weliswaar van dezelfde plant, maar toch is het zeker niet hetzelfde. 

Het verschil vindt zijn oorsprong eigenlijk direct na het oogsten van de thee. Na het plukken en drogen van de theebladeren worden de theebladeren gesorteerd, waar de grote en de kleinere bladeren van elkaar gescheiden worden. De kleinste bladeren, die we ook wel fannings of dust noemen, worden gebruikt in theezakjes. Deze bladeren hoeven immers niet mooi en van de beste kwaliteit te zijn–dat zie je toch niet in een theezakje. De mooiste, grootste bladeren, ook wel whole leaves of long leaves genoemd, worden gebruikt voor losse thee. Deze bladeren hebben de beste kwaliteit en zien er het mooist uit, waarom ze geschikt zijn om als losse thee te gebruiken. 

Het verschil in grootte van de theebladeren zorgt ervoor dat er duidelijke verschillen zijn tussen thee die je zet met losse thee en thee die je zet met een theezakje. Hieronder nemen we je mee in de 6 belangrijkste redenen waarom losse thee eigenlijk een veel mooiere vorm is om je thee mee te zetten.

De voordelen van losse thee op een rijtje 

  1. Betere smaak 

In een theezakje zit de thee vaak wat opgekropt. Door losse thee te gebruiken om thee te zetten, geef je de theebladeren de ruimte om zich te ontvouwen in het glas, waarmee ze hun volledige smaak en geur kunnen afgeven. Dit zorgt voor een intensere en meer gebalanceerde smaak. 

  1. Verser 

In vergelijking met theezakjes die je in de supermarkt kunt kopen, legt losse thee vaak een veel kortere weg af. Letterlijk. Losse thee legt namelijk een kortere weg af van de theeplantage tot aan jouw glas (geen vervoer naar fabrieken waar theezakjes gemaakt worden of meerdere distributeurs waar de thee langs moet), waarmee de thee die je drinkt een stuk verser is. Daarmee wordt losse thee minder lang blootgesteld aan lucht en vocht, waarmee het beter zijn smaak behoudt.

  1. Hogere kwaliteit 

Losse thee wordt vaak gemaakt van hele theebladeren, in tegenstelling tot de gebroken theebladeren die je vindt in theezakjes. De grote bladeren oxideren minder snel, omdat ze met een kleiner oppervlak worden blootgesteld aan de lucht. En ook is losse thee minder bewerkt, waardoor het beter zijn antioxidanten en gezonde voedingsstoffen behoudt.

  1. Gewoon puur natuur 

Losse thee is dus een stuk minder bewerkt dan de thee die in theezakjes gebruikt wordt. Dat betekent ook dat losse thee over het algemeen minder kunstmatige smaak- en kleurstoffen bevat. What you see is what you get. Gewoon puur natuur. Nog een reden waarom losse thee vaak als beter ervaren wordt dan thee uit een zakje.

  1. Beter voor het milieu 

En losse thee is niet alleen beter voor jou en je gezondheid, het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Allereerst al omdat losse thee niet via een supermarkt hoeft om bij jou in het keukenkastje terecht te komen scheelt dat al een boel CO2-uitstoot. Maar ook wordt de thee niet per portie verpakt, waardoor je een boel afval bespaart. 

  1. Alle combinaties zijn mogelijk 

Als je theezakjes gebruikt om thee te zetten, ben je gebonden aan wat de fabrikant denkt dat een goede smaak is. Misschien zit er wel niets tussen wat voor jou de perfecte thee is. Dat is toch zonde? Dat is ook het mooie van losse thee, dat werkelijk alle combinaties van theebladeren, kruiden, specerijen, fruit en bloesems mogelijk zijn. Daarmee is er altijd wel een melange die voor jou perfect is. 

Wij hebben ons best gedaan om de meest uiteenlopende combinaties te maken in de juiste verhoudingen. Daarmee blijft jou het zware werk bespaart en hoef jij enkel nog te genieten van de heerlijke smaakcombinaties die je kunt vinden in ons assortiment. Maar hoe vind je nu de thee die bij jou past? Juist, lekker proeven natuurlijk! 

Lekker proeven! 

Bij iedere bestelling die je in onze webshop doet kun je daarom 3 gratis proefzakjes kiezen. En voor die 3 gratis proefzakjes kun je kiezen uit íédere smaak die je in ons assortiment kunt vinden. Daarmee kun jij dus gratis ontdekken welke thee jij het lekkerst vindt! En als je een bestelling van €30,- of meer plaatst, maken we het nog mooier. Dan mag je naast de 3 gratis proefzakjes ook nog een gratis losse thee uitzoeken! Ook hiervoor kun je kiezen uit iedere thee in ons assortiment. Op deze manier hopen we dat jij de thee vindt die perfect bij jou past. Veel thee-plezier!

Experimenteren met smaakcombinaties 

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen is de ene thee zeker niet de andere thee. Hoewel losse thee en thee uit een zakje van dezelfde bladeren van dezelfde plant komen, zitten er in de smaak en kwaliteit duidelijke verschillen, wat vooral veroorzaakt wordt door de grootte van de bladeren die gebruikt worden. 

Zo wordt losse thee over het algemeen beschouwd als van een hogere kwaliteit, beter van smaak, is het verser èn beter voor het milieu. En daarnaast kun je met losse thee alle kanten op, in tegenstelling tot thee uit een zakje, waarbij je gebonden bent aan de melange die de fabrikant heeft samengesteld. 

Genoeg redenen dus om voor losse thee te kiezen. En dat is ook precies de reden waarom wij in onze webshop de meest uiteenlopende losse theeën aanbieden. Daarmee hopen we jou te voorzien van heerlijke theemelanges, maar natuurlijk ook losse theeën, zodat jij zelf kunt experimenteren met het maken van de mooiste smaakcombinaties. Welke combinatie ga jij proberen? Cheers!

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Waarom losse thee"Laat een reactie achter