Wat maakt witte thee zo uniek?

Wat maakt witte thee zo uniek?

0 reactie minuten lezen

Wat maakt witte thee zo uniek? 

Over zwarte thee en groene thee hoor je veel. Maar witte thee, dat blijft toch vaak een ondergeschoven kindje. Zonde eigenlijk, want witte thee is een prachtige theesoort, die heerlijk subtiel van smaak is. Het feit dat je hier bent uitgekomen, betekent dat je op zoek bent naar meer informatie over witte thee. Mooi dat jij al wel een idee hebt van de kracht en pracht van witte thee! 

Vandaag willen we met je in de details van witte thee duiken. Want wat maakt witte nou zo gezond? Wat is witte thee precies? En welke soorten witte thee zijn er allemaal? Antwoorden op deze en al je andere vragen vind je verderop in deze blog. 

Na het lezen van deze blog ben je hopelijk helemaal op de hoogte van waarom witte thee zo’n mooie theesoort is. En dan kun jij meteen het uithangbord voor witte thee zijn, om ervoor te zorgen dat witte thee van een leven in de schaduw naar een plekje in de spotlight gaat. 

Wat is witte thee? 

Laten we beginnen met wat witte precies is. Het is een vrij bijzondere theesoort, die wordt gemaakt van de allerjongste knoppen van de theeplant. Voor groene en zwarte thee wordt gewacht totdat de knoppen open gaan. Maar voor witte thee worden de knoppen al geplukt als ze nog dicht zitten, wanneer er nog kleine witte haartjes op zitten. Dan weet je ook direct waar de naam witte thee vandaan komt! 

Na het plukken van de knoppen en bladeren worden deze voor het maken van witte thee slechts minimaal bewerkt. In vergelijking met groene en zwarte thee, waar de theebladeren geoxideerd en soms zelfs geroosterd worden na het plukken, is deze minimale bewerking echt uniek. Daarmee blijft de zeer delicate en frisse smaak behouden. 

Wat maakt witte thee gezond? 

Witte thee is dus een theesoort die wordt gemaakt van echte, traditionele thee-knoppen en -bladeren. Dat betekent dat witte thee boordevol antioxidanten zit, waarom regelmatig een kop witte thee drinken naast heerlijk, ook nog eens enorm gezond kan zijn. Deze antioxidanten kunnen het lichaam namelijk helpen met het opruimen van schadelijke stoffen. 

Ook kunnen deze antioxidanten helpen bij het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. En er zijn zelfs studies die suggereren dat witte thee de stofwisseling kan versnellen, waarmee het kan helpen met op peil houden van je gewicht! Een wonder van de natuur dus.  

Hoeveel witte thee per dag? 

Van de verschillende theesoorten zit in witte thee de minste cafeïne. Dit is ongeveer tussen 6 en 15 milligram cafeïne per kop. Voor groene thee ligt dit rond de 25 milligram per kop en voor zwarte thee zelfs rond de 40 milligram! Als je gevoelig bent voor cafeïne en toch graag thee van theebladeren wilt drinken, kun je dus het beste voor witte thee gaan, omdat hier het minste cafeïne in zit. (Mocht je overigens liever helemaal geen cafeïne drinken, dan kun je in ons assortiment verschillende cafeïnevrije kruidentheeën vinden.)  

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft is het verstandig om op te letten met het drinken van witte thee. Er zit namelijk cafeïne in, waarvan je niet te veel wilt binnenkrijgen als je zwanger bent of borstvoeding geeft. De meeste dokters en verloskundigen raden aan om maximaal 200 milligram cafeïne per dag in te nemen tijdens de zwangerschap, als je toch graag cafeïne wilt drinken. Dit staat ongeveer gelijk aan 10 koppen witte thee. Je kunt dus aardig wat koppen witte thee veilig drinken. 

Welke witte thee kun je het beste drinken? 

Alle soorten witte thee worden op dezelfde manier gemaakt: vers geplukte jonge theeknoppen die amper bewerkt worden. Om je voordeel te doen met de gezondheidsvoordelen van witte thee maakt het dus niet uit welke soort witte thee je drinkt. Iedere witte thee heeft natuurlijk wel zijn eigen, unieke smaak, wat betekent dat welke witte theesoort het ‘beste’ is, puur een kwestie van smaak is. En wat jij lekker vindt, dat weet je natuurlijk zelf het beste!

Witte thee is thee in zijn puurste vorm, waarvan een prachtig voorbeeld de Pai Mu Tan is. Dit is een witte thee uit China die elegant en heerlijk bloemig van smaak is. En dat met alle gezondheidsvoordelen die witte thee met zich meebrengt. Of wat dacht je van de White Rose? Dit is een melange op basis van witte thee, waar we rozenblaadjes aan hebben toegevoegd. Niet alleen elegant van smaak, maar deze thee ziet er ook nog eens prachtig uit. Zoals je begrijpt zijn er veel verschillende soorten en maten witte thee. Dus hoe kom je er achter welke voor jou het beste is? Juist, lekker proeven! 

Daarom kun je bij iedere bestelling die je in onze webshop doet 3 gratis proefzakjes kiezen. Zo kun jij erachter komen welke thee jij het lekkerst vindt. Voor die 3 gratis proefzakjes kun je kiezen uit iedere smaak die je in ons assortiment kunt vinden. Daarmee kun jij dus gratis ontdekken welke thee bij jou past! En als je een bestelling van €30,- of meer plaatst, maken we het nog mooier. Dan mag je naast de 3 gratis proefzakjes ook nog een gratis losse thee uitzoeken! Ook hiervoor kun je kiezen uit iedere thee in ons assortiment. Op deze manier hopen we dat jij de thee vindt die perfect bij jou past. Veel thee-plezier! 

Wat wil een mens nog meer? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is witte thee echt een unieke theesoort. Het minst bewerkt van alle theesoorten, elegant en verfijnd van smaak, zonder al te veel cafeïne. En dat allemaal ook nog eens boordevol antioxidanten, waarmee het kan bijdragen aan een goede gezondheid. Wat wil een mens nog meer, hé? Heerlijk ontspannen op de bank met kop dampende witte thee. Mmm…

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog helemaal op de hoogte van wat witte thee is en waarom het zo uniek is. Wist jij bijvoorbeeld al dat witte thee de theesoort is die het minst bewerkt is? Daarnaast hebben we je twee prachtige witte theeën laten zien, die je zou kunnen proberen om jouw reis in de wereld van witte thee te beginnen. Maar daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige witte theeën die we aanbieden in ons assortiment. Voor welke thee ga jij? Geniet ervan!  

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Wat maakt witte thee zo uniek?"Laat een reactie achter