Witte thee champagne
Iets warms om mee te proosten!
Deze witte thee champagne is echt verrassend lekker. Lemongrass, verbenablad en cassis geven deze losse thee een frisse, maar ook een fruitige smaak met een licht champagne karakter. Deze champagne thee komt wel héél dicht in de buurt van echte champagne. Een feestelijk theetje dus.
Wat is witte thee?
Witte thee is een theesoort van de eerste knoppen van de theeplant. Jongere thee is er niet. De knoppen worden geplukt binnen 48 uur nadat ze zijn gevormd, daarna worden ze gedroogd. Witte thee heeft een hele zachte en subtiele smaak. Beetje zoetig en bloemig.
Voor de allerlekkerste smaakbeleving zet je deze thee niet te heet (80°C) en laat je de thee niet te lang trekken. Twee tot drie minuten is genoeg.
Ingrediënten
Witte Thee, Groene Thee, verbeneblad, lemongrass, aroma, lemon mirte, zwarte bessen, rode rozenbloesem, zonnebloembloesem, rode bessen
- Gewicht Vanaf 50 Gram
- Trektijd 2 tot 3 min
- Temperatuur 80 °C
- Ingrediënten Witte Thee, Groene Thee, verbeneblad, lemongrass, lemon mirte, zwarte bessen, rode rozenbloesem, zonnenbloembloesem, rode bessen.
- Bijzonderheden -
- Hoeveelheid per kopje 2 gram (1 thee lepel)
- Land van herkomst -